Psychologie en tekstschrijver

Wat hebben psychologie en copywring met elkaar gemeen?

Wanneer je ervaring hebt met copywriting, weet je dat de vakken psychologie en communicatie elkaar goed aanvullen. Met psychologie wil je namelijk ook het verhaal duidelijk overbrengen en laat het nu net zo zijn dat je als copywriter hetzelfde doel hebt. Wil je weten wat deze twee vakken nog meer met elkaar gemeen hebben? Lees dan verder.

Als tekstenschrijver moet je als geen ander weten hoe je door middel van woorden iets kunt overbrengen naar de lezer. Dit begint als in de eerste paar woorden van de tekst, namelijk de titel. Wanneer de titel nieuwsgierigheid op wekt, werkt dit psychologisch. Je wilt namelijk verder lezen, als het interesse opwekt. Om de lezer verder te benaderen gebruik je bepaalde woorden om de bezoekers psychologisch te triggeren.

Goede titels zijn bijvoorbeeld: 7 tips om een echte SEO kenner te worden of wil jij weten hoe jij een SEO expert wordt?

Het is overigens de bedoeling dat je lezer jouw tekst gaan lezen. Stel daarom een vraag in de titel. Of maak duidelijk dat jij een aantal tips voor de lezers hebt. Duidelijkheid. Daar houden lezers van. Een goede, pakkende titel is daarom van belang.

Natuurlijk zijn er ook nog heel veel verschillen tussen psychologie en communicatie, maar een scheutje psychologie toepassen in je teksten levert mooie resultaten op.

Terug naar overzicht
Over advies digitaal

Lees meer
Copywriting

Lees meer
Webshopteksten

Lees meer
Copyright © 2023 - adviesdigitaal - Meer digitaal advies | Privacy & Disclaimer | Meer digitaal advies | Sitemap