Teksten redigeren

Ik wil mijn tekst redigeren. Waar begin ik?

Om je tekst optimaal te maken kun je de tekst laten redigeren. Je stuurt je tekst op naar een tekst en/of communicatiebureau die gespecialiseerd zijn in teksten redigeren. Je laat je tekst controleren door een echte expert op het gebied van tekstschrijven. Het komt vaak voor dat mensen hun tekst laten redigeren, omdat op den duur blind raakt voor je eigen teksten: je ziet de zwakke punten niet meer, terwijl je weet dat 'er iets aan markeert'. Het voordeel is dat professionele copywriters vaak met andere ogen je tekst onder handen nemen. Zij maken van de zwakke punten, sterken punten. Naast dat ze de zwakke punten aanpakken, stellen hun zichzelf ook de volgende vragen: Wat ziet uw lezer? Nodigt de tekst uit tot actie? Hoe is de layout? Is de tekst prettig leesbaar? Is de boodschap duidelijk? En is de spelling correct?

Het verschil tussen redigeren en herschrijven

Het kan ook zo zijn dat je de tekst wilt laten herschrijven. Herschrijven en redigeren zijn niet hetzelfde. Bij redigeren wordt de klaargemaakte tekst gecontroleerd op kleine schoonheidsfoutjes. Denk hierbij aan spelling, stijl en grammaticafouten. Een tekst herschrijven, de naam zegt het al, wordt de oude tekst volledig herschreven. De teksten worden in een nieuw jasje weer terug aangeleverd.

Daarnaast worden deze experts ook vaak ingeschakeld bij het schrijven van SEO webteksten. Net zoals bij SEO webteksten beschreven bekijken hun naar de zoekwoorden van de tekst vanuit de ogen van jouw doelgroep. Wil je zelf meer leren over het redigeren van teksten? Kijk dan eens naar boeken over teksten redigeren op onze boekenpagina.

Wil je graag je tekst laten redigeren of herschrijven? Neem dan contact op met een tekst- en/of communicatiebureau. Wellicht dat zij je verder kunnen helpen.

Terug naar overzicht
Over advies digitaal

Lees meer
Copywriting

Lees meer
Webshopteksten

Lees meer
Copyright © 2023 - adviesdigitaal - Meer digitaal advies | Privacy & Disclaimer | Meer digitaal advies | Sitemap