Word een echte SEO kenner

SEO Webtekst

Een SEO webtekst is een bijna een must in deze tijd, want wie wilt nu niet beter vindbaar zijn in Google? Steeds meer bedrijven maken er gebruik van; SEO webteksten. Door deze manier van marketing, ofwel 'zoekmachinemarketing' scoort hun pagina een veel hoger organisch bereik. Uiteindelijk plukt het bedrijf hier jarenlang de vruchten van. Natuurlijk is het ook van belang dat de SEO tekst inhoudelijk sterk is, het is immers het visitekaartje van je bedrijf!

Om een goede SEO tekst te schrijven kun je twee dingen doen: Je besteedt het uit aan een SEO expert (tip voor uitbesteden van seo: offertes voor online marketing met SEO) of je leert het zelf. Je kunt het zelf leren door veel veel research op internet te doen, maar ook door er diverse boeken over te lezen. Wil jij weten welke boeken er allemaal zijn op dit vakgebied? Klik dan hier.

Zelf aan de slag!

Tip nummer #1 is test jezelf! Met test jezelf bedoelen we dat je je eigen zoekgedrag gaat onderzoeken. Je gaat nadenken over de woorden die je zelf zou intypen bij een zoekmachine wanneer je op zoek bent naar een dienst of product. Je kruipt eigenlijk even kort in de huid van jouw doelgroep.

Wanneer je de belangrijkste zoekwoorden notuleert, begin je met het schrijven van de tekst. Schrijf je tekst altijd gericht op jouw doelgroep en niet voor Google. Dit is tevens meteen tip nummer #2. Verwerkt in de tekst meerdere malen de zoekwoorden die je potentiële klanten waarschijnlijk gaan invullen. Een handige gratis tool hiervoor is de Zoekwoordplanner. Dit handige hulpmiddel helpt u een stapje verder bij de zoekmachine optimalisatie, maar ook bij het zoeken naar nieuwe ideeën en een Google Adword campagne.

Het gebruik van zoekwoorden vergroot het organische bereik van uw website. Toch kunnen teveel zoekwoorden averechts werken. Om hier een goed evenwicht in te krijgen, is het gebruik van longtail zoekwoorden zeer raadzaam. Dit zijn woorden die algemeen veel voorkomen, maar erg belangrijk zijn tijdens het zoeken. Denk aan woorden als 'auto' of 'fiets'.

Terug naar overzicht
Over advies digitaal

Lees meer
Copywriting

Lees meer
Webshopteksten

Lees meer
Copyright © 2024 - adviesdigitaal - Meer digitaal advies | Privacy & Disclaimer | Meer digitaal advies | Sitemap